subscribe to the RSS Feed

Friday, October 19, 2018

In cateva minute voi pleca.

Posted by Vali Balcan on March 15, 2014

Sunt grabit si in acelasi timp respir atent fiecare parte din aerul acesta inchis. As fi vrut sa reusesc si diacriticile, poate ca sens fix pentru orice cuvant, dar simt ca este inutil sa fiu atat de corect cu mine. Iti voi spune ca nu stiu cum sa fiu serios, cum sa scriu ceva pertinent sau tangibil. Sunt o capodopera pentru dezbinarea ce a provocat-o cunoasterea dupa care tanjeam atat de mult. Stergem si rescriem.

Sunt grabit si in acelasi timp respir atent fiecare parte din aerul acesta cald. O sa reusesc si fara diacritice sa ma fac inteles, asa ca iti voi spune ca am pastrat seriozitatea absoluta pentru un jurnal al fericirii ce il dezvolt tot mai mult in mintea mea. Uneori va fi posibil sa atingi starea de bine pe care o voi trai, nu doar ca o tinere de mana a intalnirii cu linistea. Acum stiu ca voi pleca pentru o vreme, dar nu pentru o ratacire egoista, nici macar pentru a da sens sentimentelor, ci pentru a ma intalni cu partea din mine care nu intelege prea bine cum sta treaba cu echilibrul. Ar fi pueril sa cred ca-mi vor fi suficiente cele doua jurnale pentru ramanerea asta indelungata, dar poate ca nu voi avea nevoie doar de cerneala si hartie, ci de memorie pentru a invata ca timpul nu e doar o expresie a frumusetii, ci si o justificare a durerii in prima clipa din acum-ul asta ce nu se vrea mai tarziu. Mi-am luat incaltari noi, un toiag si o lume de inteles intr-o minte atat de limitata. Nu stiu incotro voi apuca pentru inceput, dar banuiesc ca voi incepe cu muntele acela ce-mi umbreste timpul asa cum il inteleg eu, asa cum as avea eu nevoie sa se intample. Nu o sa-mi iau la revedere pentru ca stiu ca ori de cate ori o sa ma cauti voi fi in acelasi loc in care am fost mereu. Aproape. Doar ca de data asta va trebui sa te bati la usa daca ai uitat cheia, pentru ca voi fi in camera cealalta. Intelegand.

Please follow and like us:

din Nord. Străinei

Posted by Vali Balcan on May 26, 2013

E nord vindecat de metropole, într-o liniște ce-ți pătrunde-n oase, în inimă și în melancolie. Străzile sunt pline de imaginile acelor ani în care te-am scris, în care te-am trăit într-o pură frumusețe, într-o epifanie ce mi-a cumințit viața de căutarea asiduă după o fericire puerilă, nesinceră. Încă ești aici, încă te văd pe străzi purtându-ți nesiguranța rămânerii, întrebând pentru răspunsul pe care-l avem acum ca formă de viață. Zâmbesc în aceste amintiri, îți scriu și mă scriu din nou ca o comemorare pentru tot ce îmi ești. Mi se face dor de tine, mult prea dor ca să știu să-ți compun din nou basmul genezei, ca să știu să te întreb din nou despre timpul depărtării. Marea s-a revelat, pașii tăi s-au tocit de iarnă, iar acum nu ești o altă formă nedumerită, ci ești absolutul dincolo de o scriere reușită. Până la urmă aproape a devenit necesar, iar depărtarea doar o respirație ce și-a oprit aerul pentru clipa revederii.

Please follow and like us:

Asociatia Romana de Psihoterapie Centrata pe Persoana

Posted by Vali Balcan on November 26, 2012

Asociatia Romana de Psihoterapie Centrata pe Persoana (ARPCP), in calitate de furnizor de cursuri de baza acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania si Federatia Romana de Psihoterapie (FRP), anunta inceperea unui nou curs de formare de baza in Psihoterapie Centrata pe Persoana, in Bucuresti.

Cursul de formare are o durata de 4 ani  (2013-2017). Curricula este structurata si organizata in conformitate cu prevederile Colegiului Psihologilor si ale Federatiei Romane de Psihoterapie si este asigurata de psihoterapeuti formatori ai ARPCP din Romania si ai OEGWG din Austria.

Diploma eliberata dupa absolvirea celor patru ani de studiu si indeplinirea criteriilor de formare confera dreptul de obtinere a certificatului de Psihoterapeut Autonom, iar absolvirea a doi ani de studiu si indeplinirea criteriilor de formare confera dreptul de obtinere a certificatului de Psihoterapeut sub Supervizare.

Conditii pentru inscriere: absolvent cu diploma de licenta in: psihologie sau profesiile asimilate, medicina.

Acte necesare inscrierii:

  • copie dupa Diploma de licenta si Foaia matricola;
  • CV;
  • scrisoare de intentie;
  • cazier judiciar;
  • adeverinta medicala.

 

Candidatii vor participa la 2 interviuri cu 2 psihoterapeuti formatori.

 

Numar de participanti in grup: 12-16 persoane.

Costuri: 80 Ron interviul si 300  Ron workshop-ul de preselectie.

Inscrierile se fac pina pe 20 februarie 2013. Persoane contact:

Georgeta Niculescu, georgeta_niculescu@yahoo.com, tel: 0722 351 315

Florentina Palada, flo.palada@yahoo.com, tel.: 0722 650 555.

 

Informatii suplimentare despre criteriile si structura formarii, reglementari ale Comisiei Profesionale gasiti pe site-ul Asociatiei Romane de Psihoterapie Centrata pe  Persoana.  www.psihoterapierogersiana.com

 

Please follow and like us:

manianostalgia

Posted by Vali Balcan on March 27, 2012

Pentru celelalte lucrari semnate Adrian Dobre intrati aici

De asemenea picturile sunt puse si la vanzare. Pt informatii cu privire la livrare si pret contactati-ma la vaxaly@gmail.com

 

Please follow and like us:

La mulţi ani, Ingrid

Posted by Vali Balcan on January 13, 2012

Toţi cei ce te caută, te-ncearcă pe tine.

Şi cei ce te află, te leagă pe tine

de chip şi de gest.

R. M. Rilke

Please follow and like us: